Jussi Hakulinen - Tähtipölyä

JUSSI HAKULINEN

Tähtipölyä

Ratas
Yö-yhtyeen hovisanoittaja ja -säveltäjä Jussi Hakulisen kynästä ovat lähteneet muun muassa klassikkobiisit Joutsenlaulu ja Rakkaus on lumivalkoinen. Kuulija saattoikin asettaa suuria odotuksia miehen 12 vuoden tauon jälkeen julkaisemaa sooloalbumia kohtaan. Eikä odotuksissa tarvinnut pettyä.

Tähtipölyä ei ole mikään ihan perinteinen rock- tai poptuotanto. Muun muassa jousi- ja puhallinsoitinten sekä Hammond-urkujen reipas käyttö tekee levyn sovituksellisesti monipuoliseksi. Kuorolauluakin löytyy. Melodioissa on tarttuvuutta.

Sanoituksellisesti Hakulisen viidennen soololevyn maailma on tavattoman rikas. Hakulinen operoi historian lehdillä, nyky-yhteiskunnassa ja tulevaisuudennäkymissä. Teksteissä on kertovaa ja kriittistä otetta. Kansainvälisiä, kansallisia ja yksilön kipupisteitä käsitellään välillä viiltävän raadollisesti. Osviittaa sanoitusten taustamiljööstä antaa levyn grafiikka, josta löytyy kuva muun muassa Stalinista, Maosta sekä Hitlerin naisena tunnetusta Eva Braunista.

Tasalaatuisesta levystä on oikeastaan turha nostaa yksittäisiä kappaleita muiden yläpuolelle. Tähtipölyä on ennen kaikkea laadukas kokonaisuus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.