Jyrock pe 19.4.

28-vuotias Jyrock on leimallisesti opiskelijatapahtuma, joka kuitenkin onnistuu houkuttelemaan myös hieman vanhempaa yleisöä. Festivaalin kiinnostavuuden takaa sopivan monipuolinen ohjelmisto, josta voi tehdä löytöjä, kun kaikki musiikki ei kuitenkaan ole valmiiksi tuttua.

Innostavan konseptin jarruna toimii kuitenkin tila. Ilokiveen lienee lähes mahdotonta miksata edes verrattain hyvät saundit. Kun soitto puuroutuu tai laulun sanoista ei saa selvää, kynnys ottaa uutta musiikkia vastaan nousee huomattavasti.

 

Perjantain ohjelmiston rungon muodostivat neljä kitaravetoista, keskenään melko erilaista rockyhtyettä: Hidria Spacefolk, Black Lizard, The Flaming Sideburns ja Colours of Bubbles.

Hidria Spacefolk soitti psykedeelistä avaruusrockia. Pitkät kappaleet säilyttivät intensiivisyyden energisen soiton ansioista. Vaikka yhtyeen estetiikan perustana toimi toiston luoma hypnoottisuus, musiikki oli parhaimillaan silloin kun se oli monipuolisimmillaan.

Seuraavana esiintynyt Black Lizard luotti myös toistoon, mutta siinä missä Hidrian Spacefolkin musiikissa kuului vaikutteita progesta, Black Lizard ammensi protopunkista. Kahden soinnun varaan rakennetut jumitukset eivät tällä kertaa hurmanneet.

The Flaming Sideburns puolestaan otti yleisön kyselemättä omakseen. Valtavalla volyymilla soitettu garage rock saavutti eläimellisiä tasoja. Laulaja Eduardo Martinez kiipeili kattorakenteissa ja pyysi yleisön kyykistymään viimeisen kappaleen ajaksi.

Tämän jälkeen Colours of Bubblesin indie rock kuulosti kepeältä ja hieman ponnettomalta rallattelulta.

 

Rock-keikkoja kehysti kaksi rapduoa. Alkuillasta DJ Kridlokkin kanssa esiintynyt Tuuttimörkö kuului perjantain parhaimmistoon.

Tänä vuonna debyyttinsä julkaissut räppäri on antanut uransa kehittyä hitaasti, ja tekemisen kiireettömyys on myös sanoitusten toistuva teema. Kun joutilaisuuden estetisoi kokonaisvaltaiseksi hahmoksi, siinä on jotain kutkuttavaa.

Illan finaalina kuultiin Kemmurua, jonka Aksim ja Jodarok onnistuivat loihtimaan letkeän ja mukaansatempaavan tunnelman. Esitys sai erityistä sähköä lopussa lavalla vierailleiden Aren ja Krison ansiosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.