Jyväskylä Sinfonian viulisti ei osaa kuvitella kesää ilman Oopperajuhlia

Jyväskylä Sinfonian viulisti Liisi Nuora-Kapanen asuu perheineen omakotitalossa Lievestuoreella järven rannassa. Siksi onkin hieman nurinkurista, että vuodesta 2007 lähtien viulisti on pakannut juhannuksen jälkeen tavaransa ja muuttanut Savonlinnaan 74 neliön kolmioon.

Savonlinnan oopperajuhlaorkesterissa soittavalle Nuora-Kapaselle kesä Saimaan rannalla on muodostunut jo tärkeäksi traditioksi. Ensimmäisinä vuosina kaikki neljä lasta ja mies olivat myös mukana urbaanilla kesämökillä.

– Lapset olivat aivan innoissaan. Lievestuoreella asuville Savonlinna on iso kaupunki ja kaikki kaupat ovat lähellä, Nuora-Kapanen kertoo.

Vaikka perhe ei enää muuta koko viisiviikkoiseksi harjoitus- ja esityskaudeksi Savonlinnaan, käyvät lapset edelleen mielellään katsomassa äitinsä esityksiä.

Viulistin kesäpesti Oopperajuhlilla näyttää jatkuvan vielä vuosia. Yli 30 vuotta juhlilla musisoineita kollegoja kutsutaan leikkimielisesti dinosauruksiksi, mutta siihen titteliin Nuora-Kapasella on vielä matkaa.

– Tämä on elämäntapajuttu. Käytännössä paras loma-aika menee täällä, mutta se ei haittaa. Suuressa orkesterissa upeassa Olavinlinnassa soittaminen on ainutkertaista.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .