Jyväskylä on musiikkipsykologian kärkipaikkoja maailmassa, kertoo tuore tutkimus

Jyväskylän yliopiston musiikkipsykologit sijoittuvat maailman kärkeen, kun mittarina käytetään johtavien alan tiedejulkaisujen sisältämien julkaisujen määrää ja niiden sisältämiä viittauksia.

Tämä käy ilmi perjantaina julkaistusta bibliometrisestä analyysistä, joka käsitteli kolmea maailman johtavana pidettyä musiikkipsykologian lehteä vuosina 1973–2017. Bibliometriikka tutkii tieteellisten julkaisujen määrää ja niiden keräämiä viittauksia.

Analyysin mukaan Suomi on maiden välisessä vertailussa sijalla kuusi, ja suomalaisartikkeleista 80 prosenttia on Jyväskylästä. Suomi nousee ykköseksi, kun tulokset suhteutetaan väkimäärään. Tämä tekee Jyväskylästä ykköskaupungin.

Jos Jyväskylä olisi maa, sijoittuisi se maitten välisessä vertailussa sijalle seitsemän ja ohittaisi muun muassa Hollannin, Japanin ja Ruotsin.

Jyväskylän yliopistossa musiikkipsykologian tärkeimpiä tutkimusalueita ovat musiikin liiketutkimus, musiikin kognition mallintaminen, musiikin käyttö mielialan säätelyssä ja musiikki ja emootiot.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 1 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .