Jyväskyläläinen Antti Viitamäki sijoittui toiseksi Juice Leskisen kunniaksi järjestetyssä biisikilpailussa

Taiteilija Juice Leskisen (1950–2006) kunniaksi järjestetyn biisikilpailun lopputapahtuma järjestettiin tänään 15. elokuuta Kuopion kaupunginteatterissa.

Yksi kuudesta finaaliin valitusta kappaleesta oli jyväskyläläisen Antti Viitamäen, 45, säveltämä ja sanoittama Vaivautunut hiljaisuus. Kappale valittiin kilpailussa toiseksi, mistä hyvästä Viitamäki sai kaiuttimia valmistavan Amphionin tuotepalkinnon.

Kilpailun voitti Maiju Lindell kappaleella Sinä pärjäät. Palkinto oli 3 000 euroa. Kilpailussa jaettiin myös Savolainen sanavalmius -palkinto, jonka sai vuosikymmenten urakasta Sakari Kuosmanen.

Viitamäki esitti kilpailukappaleensa loppuunmyydyssä konsertissa itse bändin säestyksellä.

– Olo oli esityksen jälkeen vähän hämmentynyt, en oikein tiennyt, miten se meni. Suuta kuivasi, tämmöinen bändin kanssa keikkailu ei ole minulle tyypillistä hommaa, Viitamäki naureskeli.

Käsikirjoittajana ja näytelmäohjaajana tunnettu Viitamäki on tottunut laulamaan yleisön edessä lähinnä teatterirooleissa.

– Ilmeisesti esitys meni kuitenkin riittävän hyvin.

Inspiraationa Juice -kilpailun järjestivät Pohjois-Savon liitto, Yellow Film & TV, Kuopion kaupunki ja Savon Sanomat. Keväällä julkistettuun kilpailuun lähetettiin kaiken kaikkiaan peräti 395 ehdotusta.

Viitamäki lähetti kilpailuun kuusi kappaletta.

– Vaivautunut hiljaisuus oli niistä se, jonka kaikkein vähiten uskoin pärjäävän, sillä se on mielestäni vähiten juicemainen. Kilpailussa biisejä oli kuitenkin hyvin laajalla kirjolla. Niiden ei tarvinnut edustaa Juicen tuotantoa, kunhan olivat saaneet Juicesta innoitusta, Viitamäki kertoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .