Jyväskyläläiskustantamojen syksyssä historiaa, elämäkertoja ja luontoa – aiheita muun muassa kolonialismi, saimaannorppa ja Kauko Röyhkä

Atena Kustannuksen syksyssä nähdään historiaa, perhesuhteita ja kirjallista self helpiä. Ensimmäinen suomalainen kokonaisteos kolonialismin maailmanhistoriasta on Antti Kujalan Kivenmurskaajat. Finlandia-ehdokas Tiina Miettinen pohtii Juuria ja juurettomia -teoksessaan ihmisten sukukäsitystä valottaen muun muassa sukututkimuksen vaiheita ja muutosta geenitestien yleistyessä. Tuomas Rajalan Isävuoro antaa äänen eronneille isille ja päätyy ajatukseen syyllisyyden tunteen yleisyydestä. Britti Viv Groskop ammentaa venäläisklassikoista elämänohjeita kirjallisessa ilottelussaan Älä heittäydy junan alle. Groskop tulee Suomeen lokakuun lopussa.

Docendon syksyn teemana on ihmisten tarinat: Se, miten ihminen miettii jatkuvasti omaa olemistaan ja tietään tulla omaksi itsekseen. Luonto ja ympäristö liittyvät moneen kirjaan. Esimerkkejä tästä ovat Juha Taskisen Jää hyvin, saimaannorppa, jossa oman hyljelajimme pelastaja summaa elämäntyönsä, sekä Aleksi Lummen Metsästä – pyyntionnea ja mielenrauhaa, jossa kaupunkilainen nuori mies löytää luontosuhteensa uudelleen metsästämällä.

Kauko Röyhkän odotettujen muistelmien ensimmäinen osa on nimeltään Marjatan poika ja Erja Lyytinen – blueskuningatar kertoo kitaristi-laulajan kokemuksista miehisessä musiikkimaailmassa. Muusikko Pauli Hanhiniemeltä julkaistaan esikoisromaani.

Käännöskirjoista merkittävimpiä ovat itsenäistyneen Viron ensimmäisen pääministerin Mart Laarin muistelmat Viro vuonna nolla sekä amerikkalaisen sydänkirurgin Sandeep Jauharin Sydän – historia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .