Jyväskylän Alvar Aalto -museokeskus hanke etenee – kaupunki panostaa hankkeeseen miljoonia euroja

Jyväskylän Alvar Aalto -museokeskushanke etenee. Alvar Aalto -museon peruskorjauksen ja siihen liittyvän nivelosan hankesuunnittelu alkaa tämän vuoden puolella, tiedottaa Jyväskylän kaupunki.

Suunnitelmissa Alvar Aalto -museosta ja Keski-Suomen museosta aiotaan muodostaa Jyväskylään kansainvälisesti ainutlaatuinen Alvar Aalto -museokeskus.

Hankesuunnitelma on aikeissa valmistua vuonna 2020. Museon peruskorjaus ja nivelosan rakentaminen ajoittuisivat vuosille 2021­­–2022.

Hankesuunnitelmassa tullaan määrittämään tarkempi aikataulu päätöksille, toteutussuunnittelulle sekä rakentamiselle.

Hankkeen toiveissa on, että suunnitelmat etenevät nopeasti, sillä vuonna 1973 valmistunutta Alvar Aalto -museota ei ole aiemmin peruskorjattu.

Kaupungin mukaan Alvar Aalto -museon peruskorjaus ja uusi nivelosa toteuttavat valmistuessaan Alvar Aallon toiveen eri taiteenalojen yhteisestä foorumista. Museokeskus olisi valmistuttuaan kerrosalaltaan noin 5300 neliömetrin kokoinen.

Peruskorjauksen ja nivelosan yhteenlaskettu alustava kustannusarvio on noin kuusi miljoonaa euroa, mutta summa tarkentuu hankesuunnitelman valmistuessa. Uuden hankesuunnitelman pohjalta hankkeeseen tullaan hakemaan myös valtion avustusta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .