Jyväskylän Kesässä törmätään taiteeseen kaduillakin

Musiikkiin, teatteriin ja muuhun taiteeseen voi Jyväskylän Kesässä törmätä myös vahingossa, kun tapahtumia järjestetään kaduilla ja puistoissa. 5.–11.7. järjestettävän festivaalin Kesäkatu-ohjelmisto lähtee päivittäin liikkeelle Kävelykadun Kompassilta.

Kesäkadulle taidettaan saapuu esittämään muun muassa tsekkiläinen kuvanveistäjä-performanssitaiteilija Sonja Vectomov. Vectomovin audio-visuaalinen show koostuu tanssittavasta elektronisesta musiikista, jossa on yhdistetty klassiset soittimet ja elektroniikka. Taiteilija rakentaa jokaisen konsertin ajaksi installaation, joka usein muistuttaa vanhaa salonkia tai olohuonetta.

Toista kertaa Kesäkadun ohjelmaan kuuluu myös Jyväskylän Kesän Neulefestarit. Luvassa on kursseja, joita saapuvat pitämään kansainvälisetkin nimet.

Uusi tulokas festivaalilla puolestaan on Kielibaari. Se tarjoaa mahdollisuuden päästä testaamaan suomen kielen taitojaan ja keskustelemaan kielen muutoksista. Lisäksi Jyväskylän ytimessä kuullaan perinteen mukaisesti festivaalin artistien esityksiä ja haastatteluita.

– Festivaalin ohjelma sisältää myös yllätyksiä, minkä vuoksi päivä kannattaa aloittaa Kompassilta. Siellä kerrotaan kahdeltatoista tapahtumien kulusta, vinkkaa Jyväskylän Kesän tuottaja Kyösti Ylikulju.

Kesäkatu koostuu maksuttomasta ja pienen pääsymaksun ohjelmasta. Koko ohjelmiston voi katsoa Jyväskylän Kesän verkkosivuilta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .