Jyväskylän "iisakin kirkko" sai uutta ilmaa siipiensä alle – aikaa lokakuun loppuun asti

Jyväskylän "iisakin kirkko" eli 1990-luvulla vireille laitettu konserttisalihanke on nyt enemmän vireillä kuin vuosikausiin. Kaupunginhallitus tutustui vastavalmistuneeseen hankesuunnitelmaan, jonka mukaan musiikkisali rakennetaan Lutakkoon Paviljongin yhteyteen samalla, kun koko Paviljongin kokonaisuus uudistuu.

Yhteensä 52,8 miljoonan euron hankkeelle kaivataan nyt ulkopuolista rahoitusta, lahjoituksia, sponsoreita ja sijoittajia, sillä kaupungin investointilistalle hanke ei mahdu ainakaan kokonaan.

Kaupunginhallitus linjasi maanantaina iltakoulussaan, että musiikkisalihankkeen rahoitus- ja toteutusmallin jatkoselvityksille annetaan aikaa lokakuun loppuun saakka.

Myös kaupunkilaisten kantaa ja osallistumista kaivataan, tiistaina 19. tammikuuta avataan osoitteessa otakantaa.fi keskustelu otsikolla ”Jyväskylän musiikkisali ja Paviljongin muutostyöt”. Kaupunginhallituksen jäsenten korkeatasoisiksi kiittämät hankesuunnitelmat ovat myös julkisesti nähtävillä kaupungin nettisivuilla www.jyvaskyla.fi.

Liki 53 miljoonan euron suunnitelman ydin on Jyväskylän Lutakkoon Paviljongin yhteyteen suunniteltu akustisesti ja toiminnallisesti kansainvälistä huipputasoa oleva musiikkisali. Sali on mitoitettu hieman yli 1 000 kuulijalle ja täysimittaiselle sinfoniaorkesterille.

Salin suunnittelun lähtökohdaksi on otettu niin sanottu kenkälaatikkosali-malli yhdistettynä lavaa kiertävään parviosaan, jossa istuimet kiertävät näyttämöalueen ympäri. Lisäksi hankesuunnitelmaan kuuluu Paviljongin ja viereisen hotellin yhdistävä laajennus, johon sijoittuvat uusi kokous- ja kongressikeskus sekä toimistotiloja. Ulkoa kokonaisuus verhoutuu valoilla ja varjoilla leikittelevään, aaltoilevaan julkisivuverhoukseen.

Lopullisen päätöksen hankkeesta tekee kaupunginvaltuusto, aikataulua päätöksenteolle ei ole asetettu.

Iisakin kirkko viittaa ikuisuusprojektia tarkoittavana sanontana Pietarissa sijaitsevaan kirkkoon, jota rakennettiin 40 vuotta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .