Jyväskylän kaupunki haluaa myydä Ainolan

Ainolan kesäteatteri- ja tanssilava-alue saattaa tulevaisuudessa päätyä kaupungin ulkopuoliselle omistajalle. Myös lisärakentamista alueelle pidetään mahdollisena. Kaupungin kiinteistöomaisuutta hallinnoivan Tilapalvelun johtokunnan linjaama tavoite on alueen myynti.

Myyntiaikeet ovat herättäneet voimakasta vastustusta. Kesäkuussa yli puolet kaupunginvaltuuston kokouksessa läsnä olleista valtuutetuista allekirjoitti Aila Kruusin (sd.) aloitteen alueen säilyttämisestä kaupungin omistuksessa. Kaupungin tekemien Ainola-suunnitelmien lähtökohta on "Ainolan säilyminen Ainolana" eli tanssilava-, kesäteatteri- ja puistoalueena ja nykyisellä tavalla kaupunkilaisten käytössä.

Tähän eivät kaikki luota. Jyväskylän Työväenyhdistyksen entisen puheenjohtajan Matti Ojalan mukaan Ainolan lisärakentaminen on "sula mahdottomuus", jos alue halutaan säilyttää perinteisessä muodossaan ja käytössään.

Työväenyhdistys lahjoitti Ainolan kaupungille vuonna 1996.

Tilapalvelun johtokunnan puheenjohtaja, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veijo Koskinen (sd.) pitää mahdollisena sitäkin, että Ainola kohtaa saman kohtalon kuin Survo-Korpela. Tilapalvelu päätti vastikään säilyttää Survo-Korpelan tilan kaupungin omistuksessa.

» Lue lisää Ainola-suunnitelmista keskiviikon Keskisuomalaisesta

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .