Jyväskylän kesä yllättää avajaiskonsertillaan

Suomen vanhimpiin kesäfestareihin kuuluva Jyväskylän kesä yllättää tänä vuonna tarjoamalla avajaiskonsertissaan klassisen sijaan maailmanmusiikkia. Paviljonkiin ja samalla ensi kertaa Suomeen saapuu fadotähti Mafalda Arnauth.

- Yleisö ja kriitikot rakastavat tätä portugalilaistähteä. Jyväskylän kesän avajaiskonsertin lipuista suuri osa on myyty hyvissä ajoin, sanoo toiminnanjohtaja Tanja Rasi.

Fado, Portugalin kaikkein tyypillisin kansanmusiikki, on monelle suomalaiselle huomattavasti vieraampaa kuin espanjalaisten flamenco. Maailmalla ja Suomessakin musiikin tuulia seuraavien keskuudessa Kesän päätähti Mafalda Arnauth on kuitenkin hyvin tunnettu.

Hiphopia, newstylea, breakdancea...

Jyväskylän kesä on uudistunut myös nuorten suuntaan. Kesän Payback jam on iso kansainvälinen nuorten tapahtuma. Esiintyjiä saapuu jopa kahdeksasta maasta.

Hiphopia, newstylea, breakdancea ja rytmimusiikkia. Näyttäviä liikkeitä, eri tyylejä, räjähtävää energiaa ja armotonta kilpailua. Kaikkea tätä riittää, kun Suomen ja Euroopan parhaat katutanssijat esiintyvät Jyväskylässä.

Koko Jyväskylän keskusta sykkii kuuden päivän ajan ohjelmaa. Vuoden alusta kaupunkiin liittyneellä Korpilahdella puolestaan on kirkkokonsertti, ja Mäki-Matin perhepuistossa on ohjelmaa lapsille.

Kesän ydin on yliopistoalueella sijaitseva Kampuksen kentän tapahtumateltta. Siellä esiintyvät muun muassa meksikolainen Polka Madre sekä kotimaiset Tuomari Nurmio, Mikko Kuustonen ja Jukka Perko.

Monialafestareiden aatelia

Jyväskylän kesä kuuluu Helsingin juhlaviikkojen kanssa harvinaisiin monialafestivaaleihin. Esillä on monta taiteenalaa sekä risteymäesityksiä.

Kuuden päivän aikana lavalle kiipeää esimerkiksi mezzosopraano Monica Groop. Tänä vuonna kotikaupunkinsa festivaalissa esiintyvät myös parikymppiset Semmarit.

- Viime vuodelta ei ole yhtään samaa esiintyjää missään tarjontalohkossa. Sanaton teatteri, klubit ja lastenohjelmat ovat täysin uudistuneet, toiminnanjohtaja Rasi lupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.