Jyväskylän museot houkuttelivat kävijöitä

Jyväskylän suurimmissa museoissa eli Alvar Aalto -museossa, Jyväskylän taidemuseossa, Keski-Suomen luontomuseossa, Keski-Suomen ilmailumuseossa, Keski-Suomen museossa ja Suomen käsityön museossa vieraili vuonna 2010 yhteensä 146 536 kävijää. Määrä oli tarkalleen kolme vierasta pienempi kuin edellisvuonna.

Näistä kaupungin museopalveluiden yksiköissä eli taidemuseossa, luontomuseossa ja käsityömuseossa vierailtiin viime vuonna yhteensä noin 92 000 kertaa, mikä oli yli 6 000 enemmän kuin vuonna 2009. Eniten kävijämääriään kasvattivat Jyväskylän taidemuseo (30 100) ja Keski-Suomen museo (25 100), kumpikin tuhansilla kävijöillä edellisvuoteen verrattuna.

Jyväskylän suosituin museo oli yhä Suomen käsityön museo ja sen yhteydessä toimiva Suomen kansallispukukeskus 36 700 kävijällään. Valtakunnallisen erikoismuseon suosio kuitenkin laski hieman edellisvuodesta.

Eniten suosiotaan laski Keski-Suomen ilmailumuseo, jonka kävijätilastoissa oli vuonna 2009 ollut piikki uusien harvinaisten näyttelykoneiden takia. Myös Keski-Suomen luontomuseon kävijämäärä laski tuhansilla.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .