Teatterin pomoksi hakevien taustat: kohujulkkis, Raid ja poliitikon veli

Jyväskylän kaupunginteatterin johtajaksi hakee useita valtakunnallisesti tunnettuja nimiä. Kenties eniten julkisuudessa on viihtynyt näyttelijä Oskari Katajisto, joka tuli tunnetuksi viihdelehtien vakiokasvona 2000-luvun alkupuolella.

Lehdet kirjoittivat aikanaan säännöllisesti Katajiston parisuhteista ja illanvietoista. Näyttelijä oli muun muassa kihloissa kohukaunotar Jasmin Mäntylän kanssa. Nykyisin Katajisto elää avioliitossa Sanna-vaimonsa kanssa. He menivät naimisiin viime kesänä.

Katajistolla on tytär avioliitosta serkkunsa Susanna Katajiston kanssa. Seinäjoella syntynyt Katajisto on tehnyt uransa etenkin teatterin lavalla, mutta hän on näytellyt myös elokuvissa ja televisiossa.

Toinen koko maassa tunnettu näyttelijä haussa on Kai Lehtinen. Lehtinen lienee suurelle yleisölle tunnetuin pääroolistaan huippusuositussa televisiosarjassa Raidissa. Lehtinen on näytellyt pääosia myös useissa elokuvissa. Hänen esikoisohjauksensa oli vuonna 2002 valmistunut elokuva Umur.

Teatterinjohtajaksi haluava espoolainen Ville Virkkunen on tunnettu paitsi näyttelijänä ja ohjaajana myös entisen ministerin ja nykyisen europarlamentaarikon Henna Virkkusen (kok.) veljenä.

Kaupunginteatterin johtajan tehtävään tuli kaikkiaan 21 hakemusta. Tehtävä vapautui nykyisen johtajan Kari Arffmanin ilmoitettua, että hän jättää tehtävänsä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .