KAMARA - Tyrannia

KAMARA
Tyrannia
Omakustanne
Hankasalmelainen Kamara julkaisi viiden vuoden hiljaiselon jälkeen toisen albuminsa Tyrannia. Hevimmällä otteella uransa vuosituhannen alussa aloittanut yhtye on reivannut soittoaan rehdisti rässimpään suuntaan ja tulos ei ole ollenkaan hassumpi.

Optimimittainen eli noin 37-minuuttinen Tyrannia lataa piippuun kahdeksan tiukkaa rypistystä sekä hippusen turhanpäiväiseksi jääneen, akustisen levyn päättöraidan.

Soitossa on vauhtia ja rytmiä, Juha Minkkisen huudossa tarvittavaa miehekkyyttä ja sävellyksissä hetkittäin jopa ihan yllättäviäkin koukkuja.

Tyrannian ongelmaksi muotoutuu omaleimaisuuden puute. Kamara on kaapinut kasaan kelpo thrash-pastissin, jolta löytyy vaikutteita Stam1nasta ( Viimeistä viedään) Slayeriin ( Tuhon airut).

Thrash-genre on tänä päivänä täynnään niin laadukkaita akteja, että näillä eväillä ei valitettavasti erottauduta omaksi eduksi. Toisaalta, ei Kamaralla ole mitään hävettävääkään. Peruspaketti on rautaisessa kuosissa, mutta mikäli yhtye aikoo seuraavalla viisivuotiskaudella julkaista jotain, rohkaisen syventymään hetkeksi siihen, että mitä on se bändin oma juttu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.