KAUHEA KANKKUNEN (THE HANGOVER)

KAUHEA KANKKUNEN
(THE HANGOVER)
Todd Phillipsin (Starsky & Hutch) Kauhea kankkunen on rehti huumoripläjäys. Sinänsä osuva nimi ei valitettavasti ole kovin houkutteleva.

Harmi, sillä tässä mainiossa ja harvinaisen vaivattomasti etenevässä komediassa lähes kaikki palaset loksahtavat kohdalleen. Aiheena on neljän kaveruksen polttaritoilailut Las Vegasissa.

Kyseessä ei siis ole syvällinen tutkielma elämisen sietämättömästä keveydestä, mutta tiettyä amerikkalaisen elämänmenon ironisointia on havaittavissa.

Miesten ahdinkoon on helppo samaistua, kun he heräävät polttareiden jälkeisenä aamuna ja toteavat sulhasen kadonneen. Kukaan ei muista illasta mitään, mutta huolestuttavia todisteista hurjista kemuista löytyy päivän mittaan yhä enemmän. Katsojan on helppo kuvitella, että juuri Las Vegasissa voi tapahtua jotain todella älytöntä.

Henkilöt ovat osuvia ja dialogi mainiota. Joukkoon kuuluu yksi todella outo tyyppi, yksi komea kundi, yksi tavis ja yksi pahasti tassun alla oleva. He ovat sen verran symppiksiä, että katsoja toivoo heidän selviävän sotkuistaan ja ehtivän häihin. Tietty jännärimäinen lataus antaa kerrontaan vielä lisäpotkua.

Ohjaus: Todd Phillips. Rooleissa: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha ja Heather Graham. Tyylilaji: komedia (K 13).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.