Kaameat pomot 2

En haluaisi aloittaa uutta elokuvavuotta valittamalla. Kaameat pomot 2 ei kuitenkaan anna vaihtoehtoja, sillä se ilmentää kaikin tavoin sitä, mitä elokuvan ei mielestäni tulisi olla.

Kyseessä on taas yksi tympäisevä yritys lypsää rahaa vanhalla idealla. Kun syy elokuvan olemassaoloon on vain ja ainoastaan tämä, ei lopputuloksessa ole mitään inspiroivaa.

Kaverukset Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) ja Dale (Charlie Day) yrittivät ykkösosassa tappaa heitä törkeästi riistäneet pomonsa. Jotta heidän ei tarvitsisi kokea moista nöyryytystä enää, päättävät he nyt perustaa oman yrityksen myydäkseen Shower Buddy -nimistä keksintöään.

Bisnes kaatuu heti alkuunsa, kun postimyyntifirman lipevä miljonääri (Christoph Waltz) huijaa heiltä kaiken. Älykääpiöt keksivät kuitenkin taas nerokkaan suunnitelman pahiksen päänmenoksi.

Elokuvan parista kolmesta vitsistä toistetuin on se, jossa Kurt ja Dale unohtuvat höpöttämään epäolennaisuuksia, Nick puistelee päätään ja tilanne karkaa sillä välin käsistä.

Miesten kaveruudessa ja näyttelijöiden yhteistyössä oli ykkösosassa jotain sympaattista, mutta ei enää. Myös toiminnan motiivi on kadoksissa, sillä miehet voivat syyttää ongelmistaan ihan vain itseään.

Kaameat pomot on niitä elokuvia, joiden näyttelijäluettelo on käsikirjoituksen ja ylipäätään koko tekeleen kaameudesta huolimatta vaikuttava.

Kevin Spacey ja Jennifer Aniston ja Jamie Foxx toistavat ykkösosan roolinsa, mutta heidän osansa tuntuvat päälle liimatuilta. Telkien takana ilkeilevä Spacey ja härskejä laukova Aniston ovat selvästi mukana vain nimen vuoksi. Christoph Waltz loistaa ehkä Tarantinon ohjauksessa, mutta tässä hän on vain varjo itsestään.

Ohjaus: Sean Anders. Rooleissa: Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Chris Pine, Christoph Waltz, Kevin Spacey, Jennifer Aniston ja Jamie Foxx. Lajityyppi: komedia. K 12.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.