Kaija Koo - Irti

KAIJA KOO

Irti

Päijät-Hämeen Sorto ja Riisto
Urallaan yli puoli miljoonaa levyä myyneen Kaija Koon Irti-albumi tarjoaa vanhaa ja uutta. Pääsäveltäjänä ja -sanoittajana toimii edelleen laulajan pitkäaikainen yhteistyökumppani Markku Impiö. Tämän myötä levyllä on tutun tuntuista, vahvasti Kaija Koohon yhdistyvää melodiankuljetusta.

Levy-yhtiö on vaihtunut Apulannan perustamaan Päijät-Hämeen Sorto ja Riistoon. Toni Wirtanen on ollut tekemässä kahta kappaletta. Levyllä kuullaan myös Jipun sekä Suurlähettiläistä tutun Jussu Pöyhösen kappaleet.

Sovituksissa on mukana myös konesoundia, joka tuo levylle mukavaa ilmettä. Levy on näppärää poppia, mutta lopputulos on hieman epätasainen. Parasta antia tarjoaa singlejulkaisu Vapaa, joka rullaa eteenpäin energisesti ja sisältää tarttuvan kertosäkeen. Samalla kappale jatkaa Toni Wirtasen hittiputkea. Ennakkoon olisi voinut olettaa, että levy-yhtiön vaihto olisi tuonut levylle enemmänkin Wirtas-vaikutteita à la Irina.

Levyn parasta Impiötä on Vanhaa suolaa. Levyn päätuottajien Jukka Immosen ja Hannu Korkeamäen sovittama kappale sisältää tehokkaan reggae-rytmin. Tekstiltään puhuttelevin on Impiön sanoittama Seinäruusu.

Irti ei ole parasta Kaija Koota, mutta levyllä on puolensa ja hetkensä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.