Kalle Ahola - Pääkallolipun alla

KALLE AHOLA

Pääkallolipun alla

EMI
Kalle Aholan juuri ilmestynyt albumi Pääkallolipun alla kunnioittaa vuonna 2005 edesmenneen runoilija Arto Mellerin tuotantoa. Levyyn on saatu pehmeys, energinen voima ja lämpö saman kuoren alle. Mellerin tekstit ovat painavia ja runojen takaa heijastuu vahva rytmillinenkin ymmärrys. Tekstit eivät ole vain mielikuvia elämästä vaan myös nähdystä ja niissä elää runollinen rytmiikka.

Aholan laulu ja taustat stemmaavat hyvin yhteen. Hän ilmaisee Melleriä vakuuttavasti, jopa syvällisen tyhjentävästi vailla tuntua ulkokohtaisesta laulujen läpiviennistä.

Levyllä soittavat lukuisat huippuosaajat, muiden muassa Marzi Nyman, Arttu Takalo, Lauri Porra ja Mikko Kaakkurinniemi. He taikovat kuuluville elävän ja ilmavan kokonaisuuden. Rytmi vie sykkivästi ja välillä letkeästi; kitaran helmeily, vibrafonin pehmeys, jousisoittimien ja haitarin herkät nyanssit sekä kuvioivat ilottelut tuovat musiikin lähelle. Sovitukset ovat tasapainoista musiikkia parhaimmillaan.

Viattomuus-kappaleessa voi kokea harmonian musiikin ja tekstin välillä, muitakin helmiä löytyy. Mellerin lyriikan idea aukeaa levyn kokonaisuuden kuuntelemisen kautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.