Kamarijazzin hiljaista hehkua

PETTINEN & VIINIKAINEN

Searching For Melodies

Texicalli

Pienet kokoonpanot ovat olleet yksi jazzin trendeistä viime aikoina. Osin tätä voi selittää muusikoiden pyrkimyksellä selviytyä kovassa kilpailussa. Jazzin soittajalla pitää olla takataskussa erikokoisia kokoonpanoja, jotka sopivat erilaisiin tilanteisiin keikkamarkkinoilla.

Parhaat näistä pienprojekteista ovat oikeasti mielenkiintoisia juttuja. Soolona tai duossa yksittäinen soitin pääsee hyvin esiin. Intiimissä ympäristössä omaperäinen tekniikka ja musiikillinen sanottava korostuvat.

Mikko Pettinen on taitava, puhtaasti soittava trumpetisti. Searching For Melodies -levyllä hän pyrkii myös soundillisesti monipuoliseen ulosantiin, vaikka varsinainen riskinotto loistaakin poissaolollaan. Teemu Viinikainen on aiemmin tehnyt persoonallista ja kiitettyä jälkeä sähkökitaralla, mutta tyytyy nyt akustiseen soittimeen.

Duo rakentaa levylleen hyvin yhtenäisen, rauhoittumiseen ja hiljentymiseen sopivan kokonaisuuden. Musiikista on turha etsiä järisyttävää voimaa, mutta hiljainen hehkukin tyydyttää kamarijazzin ystäviä.

PENTTI RONKANEN

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.