Kannaste Viinikainen Riippa - Kannaste Viinikainen Riippa

Kannaste Viinikainen Riippa

KVR:n soitinnus on Jussi Kannasteen saksofonin, Teemu Viinikaisen kitaran ja Joonas Riipan rumpujen voimin vähänläntä, mutta yhtye yltää hyvin monipuoliseen kokonaisuuteen. Esimerkiksi Kannasteen säveltämä nimetön balladi on jumalattoman kaunista, eheätä musiikkia, mutta sitä seuraava versio Thelonious Monkin Evidencestä kertoo aivan toista tarinaa kubistisessa paloittelussaan.

Laidat ovat siis leveällä, ja painopisteitä vaihdellaan oivaltavasti. Tilantuntu on musiikille olennaista, triosta vain vähennetään kun ajoittain hiljennytään kuulemaan yksilöllisiä äänenpainoja.

Vaikka studiolevystä on kyse, tässä on jo hienosti rakennetun konsertin ainekset valmiina: on osattu dramatisoida kunnon kokonaisuus, 13 kappaleen jatkumo, joka elää ja pitää intensiteettinsä tuimana.

Kannaste on trion pääsäveltäjä, ja vastapainona hänen ehjille teoksilleen kuullaan kolmikon yhdessä improvisoimia vapaamuotoisia kappaleita. Vieraskappaleet ovat kaikki upeita, ja erityisen merkittävä on KVR-versio Paul Desmondin säveltämästä Take Five -biisistä. Tämä jazzin kaikkien aikojen suurimpiin hitteihin kuuluva sävelmä saa omapäisen ja itseluottamusta uhkuvan tulkinnan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.