Kari Hotakaiselta romaani rahasta

Kirjailija Kari Hotakaiselta ilmestyy elokuussa rahaa käsittelevä romaani Jumalan sana. Asiasta kertoi Arvopaperi-lehti. Romaanin päähenkilö on pankkikonsernin johtaja Hopeaniemi.

- Rahan teema kiinnostaa, koska siihen kiteytyy niin paljon nykypäivän ilmiöitä.

Jumalan sanassa Hopeaniemi matkustaa Jaguarin kyydissä seitsemäntoista tuntia Saariselältä Pasilan tv-studioon makasiiniohjelman kuvauksiin, koska tuhkapilvi on sulkenut ilmatilan. Matkalla hän muistelee isäänsä, joka oli terästeollisuuden pamppu. Menneessä maailmassa päätökset tehtiin aamupäivällä, koska sen jälkeen oltiin liian humalassa. Kovin jätkä oli se, joka rakensi isoimmat tehtaat ja kelohonkamökit. Nyt suljetaan vanhoja ja kovimmat kahmivat isoimmat optiopotit.

Hotakaisen tavoite on ollut tehdä Hopeaniemestä oikea ihminen.

- Olisi tuhoisaa tehdä yritysjohtajasta romaani pelkkien ennakkoluulojen pohjalta. Kuka tahansa pystyy huutamaan 'sika!' katsoessaan televisiosta Jouko Karvisen haastattelua, Hotakainen kertoo Arvopaperille.

Jumalan sana on Finlandia-palkinnon ja Pohjoismaisen kirjallisuuspalkinnon voittaneen Kari Hotakaisen 12. romaani. Teoksen kustantaa Siltala.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.