Kari Ikonen Trio Bright

Korpilahtelaislähtöisen Kari Ikosen kaksi vuosikymmentä jazzin ammattilaisena ovat pitäneet sisällään monenlaista. Pianistin yhtyeitä ovat olleet mm. Gnomus, Mr. Fonebone, Quartet Coyote, Ahava ja SloMotive, ja ne ovat kattaneet raisun tyylikirjon progeilevasta ambientista taidejazzlaulelmaan.

Se tärkein bändi on kuitenkin kulkenut omalla nimellä. Ikosen monikansallinen Karikko-yhtye on esitellyt kansainväliselle jazzyhteisölle merkillisen ja merkittävän pohjoisen säveltäjä-äänen.

Omintakeinen meno jatkuu nyt myös pianotrioformaatilla. Ikosen sävelkynä on pysynyt edelleen terävänä, ja erityisen lumoavista väreistä saadaan nauttia balladitempoisen vaikutelmallisuuden hallitessa.

Bändin erottumista auttavat suuresti myös loistava vapaarumpali Markku Ounaskari ja armenialainen basisti Ara Yaralyan, joka tuo seokseen maukkaasti omia kansallisia värityksiään. Yaralyan on myös tuonut mukanaan todellisen helmen, maanmiehensä Gusan Ashotin sävellyksen The testament of my heart.

Toinenkin lainakappale nousee esiin vahvan alkuperäismateriaalin seasta. Väittäisin peräti nerokkaaksi sitä tapaa, jolla Ikonen johdattelee pianollaan kohti John Coltranen Giant steps -teemaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.