Karstulalainen Sammalisto-Muhonen välieriin – 10 naista ja viisi miestä jatkoon Lappeenrannan laulukilpailuissa

Lappeenrannan 19. valtakunnallisten laulukilpailujen alkuerät päättyivät keskiviikkona. Välieriin valittiin 15 kilpailijaa, joista 10 oli naisia ja viisi miehiä.

Välieriin päässeiden joukossa on karstulalaislähtöinen Heta Sammalisto-Muhonen. Sammalisto-Muhonen opiskelee Sibelius-Akatemian klassisen laulumusiikin linjalla. Sammalisto-Muhonen on osallistunut aiemmin muun muassa Timo Mustakallio –laulukilpailuun sekä Kangasniemen laulukilpailuun, jossa hän saavutti toisen sijan kesällä 2018.

Välieriin pääsivät myös Jenni Hietala, Marika Hölttä, Alina Koivula, Annika Leino, Aurora Marthens, Jere Martikainen, Irina Nuutinen, Virva Puumala, Aku Rantama, Piia Rytkönen, Johanna Takalo, Henri Uusitalo, Jussi Vänttinen ja Tiitus Ylipää.

Alkuerät käytiin kahtena päivänä ja jokainen 28 kilpailijasta esitti 15 minuutin mittaisen ohjelmakokonaisuuden sisältäen oratorio- ja kantaattiaarian, ooppera- tai operettiaarian, vapaavalintaisen laulun ja suomalaisen suomen- tai ruotsinkielisen laulun.

Välierissä laulajat esittävät pianistiensa kanssa 25 minuutin mittaisen ohjelmakokonaisuuden, jonka painopiste on lied-laulussa. Välierät käydään torstaina ja perjantaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .