Katso tallenne Jyväskylän kaupunginkirkon lounaskonsertista – urkuri Esa Toivola tarjoili "iloista barokkimusiikkia ja jyhkeän saksalaisen sonaatin"

Jyväskylän seurakunnan kesän toinen lounaskonsertti järjestettiin kaupunginkirkossa keskiviikkona kello 12. Esiintymässä oli tamperelainen urkuri Esa Toivola. Toivola tarjoili ennakkotietojen mukaisesti iloista barokkimusiikkia ja jyhkeän saksalaisen sonaatin 1800-luvulta.

Konserttiin oli vapaa pääsy. Se esitettiin suorana lähetyksenä myös Youtuben kautta, voit katsoa konsertin tästä jutusta.

Tallenne ensiesityksestä on katsottavissa 15. heinäkuuta saakka.

Esa Toivola on opiskellut urkujensoittoa muun muassa Sibelius-Akatemian Kuopion osastossa ja Piteån musiikkikorkeakoulussa.

Toivola voitti vuonna 2004 ensimmäisen palkinnon Nijmegenin urkukilpailussa Alankomaissa. Konserttiurkurin tutkinnon hän on suorittanut vuonna 2006.

Tampereen Tuomiokirkon urkurina nykyään työskentelevä Toivola on konsertoinut Suomen lisäksi useissa Euroopan maissa. Aiemmin hän on toiminut Sibelius-Akatemian Kuopion yksikössä lehtorina ja Kangasalan seurakunnan kanttorina.

Toivolaa kuultu myös muun muassa mykkäelokuvaesitysten improvisoivana pianistina ja urkurina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.