Kauan - Aava tuulen maa

KAUAN
Aava tuulen maa
Firebox Records
Jotenkin nämä jyrkkien mutkien takaa koukkaavat bändit ovat itsessään niin kiehtovia, että koko hoitoon suhtautuu jo lähtökohtaisesti lempeällä hymyllä.

Kauan on Uralin Tseljabinskista ponnistava duo, joka on innostunut suomalaisuudesta niin, että laulaa tätä nykyä biisinsäkin suomeksi. Sittemmin yhtyeen toinen perustajajäsen on poistunut vahvuudesta ja tilalle on tullut viulisti Lubov Mushnikova. Yhtyeen primus motorina häärää Anton Belov.

Kahden vuoden takaisella debyytillään Lumikuuro Kauan soitti vielä synkän metallin ja ambientin sekoitusta, mutta kolmannella albumilla Aava tuulen maa yhtye on siirtynyt ambientiin post rockiin.

Muutos on tehnyt bändin soundille ihmeitä. Poissa on kolkkous ja tilalla on maansävyinen seesteisyys. Aava tuulen maa laskeutuu kauniina kuin hiljalleen leijaileva ensi lumi. Kappaleissa on luonnollista energiaa, mutta soitto säilyy vienona, pääpainon pysyessä vahvasti ambienssissa.

Belovin laulu törmää matalaan kielimuuriin, mutta ei häiritsevästi. Lauluosuudet ovat harkittuja ja tuovat elämää sille myyttisen soundin tasangolle, joka on Aava tuulen maa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.