Kauko Röyhkä puhuu matkoista Mäntän kuvataideviikoilla

Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä vierailee ensi perjantaina Mäntän kuvataideviikoilla. Hän ottaa kantaa elämään ja taiteeseen näyttelykierroksella, jonka teemana on matkat.

Näyttelykierroksella Röyhkä ja kuvataideviikkojen kuraattori Minna Joenniemi matkailevat yhdessä taiteen avulla esimerkiksi Yhdysvaltojen halki, Etelämantereelle, Krimille, Jamaikan dancehall-alakulttuuriin ja Jämsään.

Röyhkä on kirjoittanut useita matkakirjoja ja kirjoittanut matkoistaan myös esimerkiksi Facebookissa. Parhaillaan taiteilija vierailee Kreikan Korfussa. Hän tarinoi statuksessaan:

''Olemme nyt saaren pääkaupungissa. Hotellihuoneestamme on näköala satamaan ja venetsialaisten rakentamaan linnoitukseen. Korfu on mukava, puistomainen, ei hätäinen eikä meluisa kuten Kreikan kaupungit yleensä. Jos minulla olisi rahaa, ostaisin kämpän vanhasta kaupungista. -- Mutta ehtisinkö juurikaan olla täällä? Näillä näkymin en varmaankaan. Silti vanha Leonard Cohen-unelma elää sitkeänä: tulla Kreikkaan kirjoittamaan romaani. Toisaalta romaanin kirjoittaminen on keskittymistä vaativaa duunia, joka kannattaa suorittaa mieluummin jossain muualla kuin aurinkorantojen ja houkuttelevien baarien läheisyydessä. Ainakin jos haluaa hyviä tuloksia.''

Mäntän kuvataideviikkojen teemana on tänä kesänä Hetkinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.