Kaupunginosa saa oman mobiilipelin Jyväskylässä

Kankaan uusi asuinalue Jyväskylässä saa oman mobiilipelin torstaina 9. elokuuta. Kankaan Taika -pelissä autetaan tehtailija Hjalmaria löytämään osia koneeseensa Kankaalta sana-, kuva- ja karttaohjeiden perusteella.

Kankaan alueella toimi yli sata vuotta paperitehdas. Pelin "Hjalmar" viittaa tehtaan perustajaan Hjalmar Åkerhjelmiin.

Liikkuessaan Kankaan alueella pelaaja löytää erilaisia asioita, joita ovat olleet luomassa paikalliset taiteilijat. Merkittävässä osassa kehitys- ja toteutustyötä on ollut taiteilijaryhmä PK5 – Kankaan Taika, jolta peli on saanut nimensä. Kankaan omina taiteilijoina puolentoista vuoden ajan toimineen ryhmän kädenjälki näkyy mm. pelin ulkonäössä, jonka on luonut taiteilija Tuukka Toijanniemi.

"Halusimme tarjota asukkaille, vierailijoille ja muille alueella liikkuville ihmisille mahdollisuuden tutustua Kankaaseen alueeseen hauskalla ja mielenkiintoisella tavalla", sanoo tiedotteessa Kankaan Palvelu Oy:n toimitusjohtaja Katriina Silvan.

Kankaan Taika -peli on tuotettu Kankaan prosenttikulttuurirahoituksella Kankaan Palvelu Oy:n toimesta, ja sen on toteuttanut jyväskyläläinen Zaibatsu Interactive -yritys.

Peli julkistetaan Android- ja iOS-käyttöjärjestelmille, ja sovellus on saatavilla ilmaiseksi App Storesta sekä Google Play-kaupasta ennen julkistamista. Pelin julkistustilaisuudessa torstaina 9.8. klo 15–18 Kankaan Porttirakennuksella peliin saa latausapua ja vinkkejä, voi antaa palautetta sekä saattaa myös törmätä muutamaan pelissä seikkailevaan hahmoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .