Kaustinen takaa kansanmusiikkijuhlien lainan

Kaustisen kansanmusiikkijuhlat sai kunnalta anomansa lainatakauksen. Kunnanvaltuusto hyväksyi torstai-iltana Kansanmusiikkisäätiön 950 000 euron takauksen äänin 16-11.

Tämän kuun alussa kunnanhallitus katsoi, että takauksesta aiheutuva riski on kunnalle liian suuri. Kunta on aiemmin taannut säätiölle 400 000 euron lainan, josta on maksamatta 345 000.

Kunnanvaltuutetut keskustelivat torstain kokouksessaan laajasti kansanmusiikkijuhlien merkityksestä Kaustisen kunnalle ja liike-elämälle.

Takuuta puoltaneet valtuutetut varoittivat, että ilman takausta säätiö menee konkurssiin ja kunnan profiilia nostaneen festivaalin 40-vuotinen taival päättyy. Vastustajat lupailivat, että festivaali voidaan järjestää ilman säätiötäkin.

Lopulta äänestyksen jälkeen valtuusto hyväksyi lainatakauksen. Neljä perussuomalaista jätti eriävän mielipiteen päätökseen.

Kansanmusiikkisäätiön taloudellinen tilanne on heikko, ja festivaali on tuottanut tappiota kahtena edellisenä vuonna. Tänä vuonna tulos ylsi plussan puolelle.

Kunnan talouden tasapainottamiseksi valtuusto päätti niukasti äänin 14-13 korottaa tuloveroprosenttia 19,5 prosentista 20,5:een.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.