Kehopositiivista ilottelua – katso tästä näyttävä kuvasarja Ice Breaking Burlesque -showsta

Glitteriä, röyhelöä, näyttäviä päähineitä, parrakkaita naisia, povekkaita miehiä ja paljasta pintaa.

Muun muassa nämä kaikki elementit täyttivät Tanssisali Lutakon Jyväskylässä lauantai-iltana.

Kyseessä oli toista kertaa järjestetty Ice Breaking Burlesque -show, joka toi kaupunkiin suomalaisen burleskin huippunimet: Finnish Blonde Burlesque Troupen, Lady Lavernan, Pepper Sparklesin, Poppy Pelagian ja Basil Naughtyn, Tex Willnerin ja Lippy Honeybunin, Veda DeCadenzan, Venomous Demisen sekä Keski-Suomea edustaneen Jazzy NaNan.

Tasa-arvoa ja kehopositiivisuutta

Näyttävä burleski-esitys oli eroottisen ilottelun ohella myös tasa-arvon juhlaa.

Kehopositiivisuuden nimissä lavalla nähtiin kaikenlaisia vartaloita, eikä vanhoihin kaavoihin kangistuttu esityksissäkään.

Lavalla nähtiin niin klassista, 1920-luvulta ammentavaa ja eleganttia burleskia kuin modernimpaakin niin sanottua neo-burleskia, jossa vaikutteita ammennetaan niin nykypäivän populaarikulttuurista kuin muista taiteenlajeista kuten mimiikasta.

Eturivissä istuneet jyväskyläläiset vintage-harrastajat Kristiina Leppikoski ja Inga Lindelöf tulivat Lutakkoon ensisijaisesti klassista burleskia edustavan ja 1920-luvun filmitähtiglamourista ammentavan Pepper Sparklesin takia.

– Olemme nähneet hänet useamman kerran. Hän on upea klassisissa 1900-luvun vaatteissa, burleskia muutaman vuoden ajan seurannut kaksikko sanoo.

Lisää aiheesta voit lukea maanantain Keskisuomalaisesta. Näyttävää kuvasarjaa pääset selaamaan klikkaamalla jutun yläpuolella olevaa kuvaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .