Keitelejazz-viikolla Rantapuiston ilmaisessa piknikissä lastenkonsertti, maailman musiikkia ja räppäri IBE

Rantapuiston piknik-ilmaistapahtuma tarjoaa Äänekoskella ohjelmaa koko perheelle torstaista lauantaihin Keitelejazz-viikolla 25.–27.7. Ohjelmassa on monipuolisesti musiikkia ja piknikille on vapaa pääsy.

Lastenkonsertti Mimi ja Kuku riemastuttaa tapahtumapäivien aluksi ja laittaa pienet ja isommatkin jalat ja kädet liikkumaan. Waaw Africa -kokoonpano tutustuttaa Länsi-Afrikan kulttuuriin musiikin ja tanssin muodossa. Konsertti on mukaansatempaavan energinen ja täynnä iloa ja naurua.

Vocal folk hop -yhtye Tuuletar – neljän naisen muodostama kokonpano – ammentaa mm. suomalaisesta kansanperinteestä ja sitä rytmittää beatboxaus. Globaalit musiikilliset vaikutteet ja urbaani nykymusiikki kohtaavat tuoreella ja ennakkoluulottomalla tavalla. Yhtye on keikaillut paljon ulkomaita myöten.

Loppuvuodesta 2017 Tuulettaren kappale Alku sai maailmanlaajuista huomiota kun HBO:n hittisarjan Game of Thrones osti kappaleen ja sijoitti sen 7. tuotantokautensa traileriin.

 

Perjantain piknik-päivän ohjelman aloittaa jazzilla Grind 3 -yhtye. Illan kruunaa räppäri IBE, joka edustaa uuden urbaanin musiikkikentän kirkkainta kärkeä.

Lauantaina paikallinen muusikko Ville-Veikko Liekkinen soittaa kappaleita uudelta levyltä, flamencokitaraa kuullaan Joonas Wideniukselta.

Koko tapahtuman ohjelman päättää Lappland-Balkan -orkesteri Jaakko Laitinen ja Väärä raha, joka on tunnettu hikisistä ja tanssimaan vetävistä keikoistaan. Musiikin päävaikutteet ovat Balkanin mustalaisrytmit, venäläiset romanssit sekä vanhan liiton suomalainen iskelmä. Kaihoisan hurmoksellisissa tunnelmissa ja hiestyneenä voikin sitten suunnata kohti jazz-telttaa!

Rantapuiston piknik, Äänekoskella (Rantapuiston leikkipuiston vieressä), 25. – 27.7. klo 15–18. Vapaa pääsy.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .