Keuruun Einari Vuorela -runopalkintovuosi 2017 on lähdössä käyntiin

Keuruun kaupungin Einari Vuorela -runopalkintovuosi käynnistyy sunnuntaina perinteisessä Korpirastas-juhlassa Multialla. Maamme suurimman runolle suunnatun palkinnon finalistit julkistetaan 9.6.2017 ja voittaja Korpirastas-juhlassa Keuruulla 10.9.2017.

Kustantajien ja kirjailijoiden on toimitettava palkinnonsaajaksi ehdottamansa teokset kaupungille tai palkintolautakunnan jäsenille 27.1.2017 mennessä.

Kaupungin vuonna 1997 perustama, joka kolmas vuosi jaettava palkinto myönnetään kirjailijalle ansiokkaasta suomenkielisestä runoteoksesta. Tunnustuksen arvo on 8 500 euroa, ja se on huomionosoitus myös maamme runoilijoille, runolle ja kielelle.

Palkinto on saanut nimensä Suomen tunnetuimpiin luonnonlyyrikoihin lukeutuvan keuruulais-multialaisen Einari Vuorelan (1889–1972) mukaan.

Palkintolautakunnan puheenjohtajaksi on kutsuttu kirjailija, kriitikko Jukka Koskelainen sekä jäseniksi kirjailija Johanna Venho ja teatterinjohtaja ja -ohjaaja Kimmo Lavaste.

Kunniapuheenjohtajana toimii palkinnon perustajiin kuuluva professori Anto Leikola.

Runopalkintovuoden käynnistävä Einari Vuorelan seuran Korpirastas-juhla alkaa Multian työväentalolla sunnuntaina 21.8. kello 14.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .