Keuruun kirjasto kutsuu kesätunnelmaan

Keuruulaistaitelija Marita Erkkola-Järvinen vie Keuruun kirjaston vieraat kesäisiin tunnelmiin.

Heinäkuun loppuun esillä oleva Muistoja ja tunnelmia -näyttely on 15 grafiikkatyön kokonaisuus, jonka välittämistä fiiliksistä kertovat esimerkiksi teosnimet Lintupuu, Haaveissaan, Omenapuun kukkia ja Lemmenkoe.

– Tähän näyttelyyn toin vähän kaikenlaista grafiikan saralta, en lainkaan maalauksia. Olen monipuolinen tekijä, ja haluan oppia koko ajan uutta, mutta nyt olen jo pitkään keskittynyt grafiikkaan. Siksi esillä on siitä eri variaatioita.

Erkkola-Järvinen kertoo inspiroituvansa esimerkiksi antiikin Kreikasta, madonna-aiheista, saduista, luonnosta, tanssista ja musiikista sekä Italiasta. Nämä kaikki pääsevät esiin Keuruun-näyttelyn teoksissa.

Näyttelyn vanhin teos on vuodelta 1992, uusimmat tältä vuodelta.

Multialla syntynyt, kesällä 2014 Keuruulle Seinäjoelta muuttanut Erkkola-Järvinen on paitsi taiteentekijä, myös ahkera opiskelija ja opettaja. Hän kuuluu useisiin taideseuroihin – kuten Keuruun Taiteilijaseuraan, Suomenselän Taiteilijaseuraan ja Seinäjoen Taiteilijaseuraan. Hän on osallistunut sekä kotimaassa että maailmalla lukuisiin yhteisnäyttelyihin ja pitänyt jatkuvasti omia näyttelyitä. Hänen teoksiaan on useissa kokoelmissa.

– Käyn jatkuvasti koulutuksissa ja taiteilijoiden yksityisopetuksessakin. Olen opiskellut grafiikan ja maalausten lisäksi muun muassa puupiirrostekniikkaa. En halua olla yhden linjan taiteilija, hän kuvailee.

– Hetkeen en ole käyttänyt pensseliä, mutta nyt siihen on tarkoitus tarttua. Sovittuna on näet näyttely esimerkiksi Keuruun museoon ensi vuodelle, Marita Erkkola-Järvinen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .