Keuruun museo sai valtakunnallisen palkinnon

Keuruun museon Minä ja muotokuva – keuruulainen taidehistoria tutuksi -taidekasvatuspaketti on saanut Suomen museopedagogisen yhdistyksen Pedaali ry:n myöntämän Vuoden museopedagoginen teko -palkinnon.

Minä ja muotokuva -paketti tutustuttaa oppilaat keuruulaiseen taidehistoriaan ja kotiseutuun itse kokemisen, valokuvaamisen ja tekemisen kautta. Hanke alkoi kouluyhteistyön pilottina Museoviraston Kokeilutonni-avustuksen turvin tammikuussa 2016 ja on sittemmin laajentunut yhteistyöhön muun muassa Gallen-Kallelan Museon, Serlachius-museoiden ja useiden paikallisten kulttuuritoimijoiden kanssa.

Hankkeen päätyttyä kaupungin kulttuuritoimi otti paketin osaksi kulttuurikasvatusohjelmaa, jonka osana siihen osallistuvat vuosittain kaikki neljäsluokkalaiset.

Vuosittainen palkinto myönnettiin nyt 12. kerran. Huomionosoituksella Pedaali ry nostaa esiin esimerkillisiä ja huomionarvoisia satsauksia suomalaisten museoiden yleisötyöhön ja pedagogiseen toimintaan.

Pedaalin hallituksen perusteita Minä ja muotokuva -taidekasvatuspaketin palkitsemiselle olivat hankkeen aito osallistavuus sekä oppiaineiden ja kulttuurilaitosten rajoja ylittävä monipuolisuus. Poikkeuksellisena nähtiin myös museon ulkopuolelta lähtenyt idea, joka yhteisen tekemisen kautta on vakiintunut osaksi museon pysyvää toimintaa ja kaupungin kulttuurikasvatussuunnitelmaa.

Palkinto luovutettiin Keuruun museon edustajille Kiasmassa Helsingissä torstaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .