Keuruun seudun vanhaa pelimanniperinnettä - Riitta Reijonen

RIITTA REIJONEN
Keuruun seudun vanhaa pelimanniperinnettä
Omakustanne, 103 s.
Elävä kosketus pelimanniperinteeseen on Riitta Reijosen omakustanteen valtti. Keurusseudulla pelimannisuvussa varttuneen tuntumalla Reijonen on poiminut edustavan kokoelman Keski-Suomen Kansanmusiikkiyhdistyksen äänitearkiston ja yksityisten kokoelmien aarteita, koostanut valmiita nuotinnoksia ja tehnyt itse mittavan nuotintamistyön.

Sopivasti soittovihon paksuinen kirja tuo uusiin käsiin säveliä yli 50 pelimannilta. Nuottien lomaan liitettyjen tarinoiden kautta käyttäjän iloksi pilkahtelee entisaikainen elämänpiiri, kappaleiden käyttöympäristö ja soittoniekkojen persoonallisuus. Valokuvat ovat paljolti ryhmäposeerauksia, mutta dokumentoivat parhaimmillaan soittajien ja heidän soitintensa ohella myös perinteisiä soittoasentoja.

Ulkoasultaan tyylikkään uusvanha ja huoliteltu julkaisu innoittaa toivottavasti jatkamaan työtä aiheen parissa niin Keuruun seudulla kuin muuallakin. Reijosen tutkiva ote herättää luottamusta.

Nuotinnettujen pelimannikappaleiden oheen liitetty cd lähteinä olleista nauhoituksista perehdyttäisi uudet soittajapolvet aitoon poljentoon ja soittotyyliin, mikä tekisi julkaisusta aikamoisen opiskelupaketin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.