Kick-Ass 2

Ensimmäisen Kick-Assin jälkeen oli hämmästynyt, kun kaikki eivät tajunneet sen olevan yksi cooleimmista elokuvista koskaan. Menestys Kick-Assista tuli vasta dvd-julkaisun myötä. Jatko-osa lunastaa korkealla olleista odotuksista vain puolet.

Edellisessä elokuvassa supervoimaton supersankari Kick-Ass (Aaron Taylor-Johnson) loi muoti-ilmiön ja sai jäljittelijöitä. Nyt Dave jättää vaaralliset sankarihommat taakseen, vaikka veri siihen suuntaan yhä vetääkin. Saman päätöksen joutuu tekemään Kick-Assin taistelutoveri, isänsä menettänyt Hit-Girl (Chloë Grace Moretz).

Rikollispomoisänsä edellisessä elokuvassa Kick-Assin vuoksi menettänyt Chris (Christopher Mintz-Plasse) ryhtyy maailman ensimmäiseksi oikeaksi superroistoksi taiteilijanimellä Motherfucker. Kaupungin osapäivä”supersankareiden” porukkaa johtaa entinen mafiamies, sittemmin uskoon tullut Colonel Stars and Stripes (Jim Carrey).

Perusidea todellisen maailman supervoimattomista supersankareista toimii yhä hienosti. Poliisille nämä hyvää tarkoittavat harrastelijat ovat lähinnä riesa. Käytännössä supersankarointi on kerhotalolla puuhastelua, kaupungilla näyttäytymistä ja mummojen auttamista tien yli.

Oikeiden roistojen parissa on hengenlähtö aina lähellä. Tosielämässä rikollista ei saa tappaa vain siksi, että hän on paha ihminen. Se olisi vähintään tappo, ellei peräti murha. ”Supersankarit” keräävät mainetta ja ihailijoita somessa. Ilman kännykkäkameroita, Twitteriä ja Facebookia heitä ei olisi olemassa.

Jokaista hyvää ideaa kohti Kick-Ass 2:ssa on klisee tai huonosti toteutettu juonenkäänne.

Paras esimerkki on Mindyn, eli Hit-Girlin, yritys viettää tavallista 15-vuotiaan teinitytön elämää. Se alkaa herkullisesti ja todella hauskasti ja päättyy nopeasti aivan liian helppoon vetoon.

Tyylitaju lipsuu myös supersankareiden puolella. Motherfuckerin pääkätyri Mother Russia on paremminkin sarjakuvahahmo kuin tosielämän väkivaltainen hullu, mitä elokuvan perusidea edellyttäisi. Jim Carrey hoitaa hommansa, mutta ei missään vaiheessa varasta show´ta.

Kick-Ass 2 on sekopäistä väkivaltaviihdettä, joka ei kunnioita hyvää makua tai kohtuuden rajoja. Nämä olivat kehuja. Seuraavaksi sitten Hit-Girlille oma elokuva, vai mitä?

Ohjaus: Jeff Wadlow. Päärooleissa: Aaron Taylor-Johnson, Chloë Grace Moretz, Christopher Mintz-Plasse, Jim Carrey. Tyylilaji: toimintadraamakomedia. K16.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.