Kilpi: Juggernautti

Kilpi

Juggernautti

KillBee Records

Arvio: 4/5

Pienen ikuisuuden mittaisella levytystauolla ollut Kilpi on palannut tuomaan 1980-luvun keskelle kesää. Turun Dokkenin edellinen täyspitkä Pirun merta oli pienoinen notkahdus. Aikalisä on tehnyt Kilvelle hyvää. Nyt kappaleissa on yhtyeen parhaille onnistumisille ominaista ilmavuutta.

Sävellyksellisesti bändi ei halua keksiä pyörää uudestaan, mutta omaa hevisoundiaan yhtye varioi ilahduttavasti. Juggernautti on vapauttavaa kesäsadetta.

Parasta Kilven musiikissa on vokalisti Taage Laihon äänenkäyttö. Mies revittää raspiaan rankemmin kuin aiemmin, mutta ei jousta melodisemmastakaan laulutavastaan. Hän elää ja hengittää sitä kauniin miehekästä kasariheviunelmaa, jonka toteuttamisesta monet haaveilevat, mutta jonka vain harvat tekevät hyvin.

Kilven sanoituksissa ja melodioissa häivähtää hetkittäin korni sivumaku, mutta sehän kuuluu kasariheviin. Samanhenkistä musiikkia bändi tekee kuin brittiläiset ja jenkkiläiset esikuvansa, eikä yhtyeen ylle sovitettu iskelmähevileima ole kuin joidenkin asiasta ymmärtämättömien hokema iskulause. Rohkeasti suomeksi laulava yhteiskuntakriittinen yhtye nostaa kapinalipun salkoon kaikkein voimakkaimmin partaterän terävässä Tie helvettiin -päätösbiisissään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.