Kimi Kärki – The Bone of My Bones

Kitaristi Kimi Kärki on tehnyt komean uran suomalaisen doom metalin pioneeriyhtyeessä Reverend Bizarressa sekä sittemmin myös Lord Vicarissa ja Uhrijulassa. Ensimmäisellä sooloalbumillaan Kärki näppäilee instrumentistaan esiin herkempiä sävelmiä.

The Bone of My Bonesin melankolinen trubaduurimusiikki mukailee neofolkin perinteitä. Kitaravetoisia kappaleita maustetaan syntikalla, viululla ja puupuhaltimilla. Kärjen laulu on puhemaista ja lakonista. Tekniset puutteet korvataan vahvalla tyylillä ja sitä tukevilla sovituksilla. Paikoin mystisyyttä tavoitteleva tunnelma tihentyy onnistuneen pahaenteiseksi.

Seitsemän laulun settiin mahtuu epätasaisuutta, esimerkiksi Red Rooster kuulostaa keskinkertaisen rockballadin demoversiolta. Huippuhetki on hiljaisen kuiskailun ja intensiiviseen leirinuotiorämpytyksen välillä polveileva Young Goodman Brown.

Vaikka levy erottuu kotimaisen nykymusiikin joukosta persoonallisena ja sympaattisena outolintuna, The Bone of My Bones on genressään melko tyypillinen teos. Kimi Kärki lainaa onnistuneesti muun muassa Leonard Cohenin varhaistuotannosta, mutta neofolkin mestariteoksista jäädään vielä tuntuvan etäisyyden päähän.