Kirja-arvio: Voodoota, salakuljettajia ja kovia otteita Antti Halmeen uudessa nuortenkirjassa

Antti Halme
Voodookesä
Otava 2019. 185 s.

Antti Halmeen uudessa nuortenromaanissa seikkailee Mafiakesästä tuttu nuorten nelikko, suomalainen Arttu, irlantilainen Molly sekä italialaiskaksoset Luna ja Luca. Mafiakesässä he liikkuivat Sisilian maisemissa, Voodookesässä matkataan New Orleansiin, Louisianan maisemiin.

16-vuotiaan Artun meribiologi-isä on kutsuttu tutkimaan alligaattoreiden aggressiivisuutta, joka pahimmassa tapauksessa voi johtaa niiden sukupuuttoon. Matkalle lähtee myös Artun isän uusi vaimo Merikukka, ihana hömppä, jonka välit Artun kanssa ovat kohtuullisen hyvät.

New Orleans tunnetaan jazzista ja hirmumyrskyistäkin. Ei kauaakaan, kun Arttu kavereineen pääsee kiinni kaupungin sähköiseen tunnelmaan, ja vaaroihin nelikkö törmää nopeammin kuin osaavat aavistaa.

Voodoo-usko elää vahvana New Orleansissa, vaikka siitä ei puhuta kovaan ääneen. Kaupungissa tehdään myös paljon huumekauppaa. Kun nuoret päätyvät salakuljettajien jäljille, jännityspaketti on valmis.

Kiihkeätunnelmainen tarina etenee hengästyttävällä vauhdilla, ja Halmeen lennokas tyyli on innostava.

Arttu, Molly, Luca ja Luna joutuvat pahoihin paikkoihin, joissa väkivalta ja kovat otteet tuntuvat välillä liiankin rajuilta. Nuoret huomaavat, että keneenkään ei voi luottaa, ei edes rämeveneen harmittoman näköiseen papparaiseen.

Tarina nostaa esiin nuorten lojaalisuuden ja auttamishalun. Juuri auttamishalu vie heidät vaaraan ja tilanteisiin, joissa tarvitaan yhteistyötä ja luottamusta.

Halme kirjoittaa vakuuttavasti kaupungin ilmapiiristä. New Orleans näkyy, maistuu ja kuuluu. On helppo aistia tuoksut, lämpö ja kiihkeärytminen musiikki. Kirja herättää myös uteliaisuutta, missähän Arttu ja kumppanit seuraavaksi seikkailevat.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .