Kirjailija Pajtim Statovci sai itselleen kansainvälisen huippuagentin – vastaava toiminta vielä harvinaista Suomessa

Kirjailija Pajtim Statovcia edustaa maailmalla jatkossa The Wylie Agency -kirjallisuusagentuuri. Wylie edustaa muun muassa useita kirjallisuuden nobelisteja, kuten Orhan Pamukia, Mo Yania, Bob Dylania ja José Saramagoa.

New Yorkissa ja Lontoossa toimivan agentuurin listoille kuuluu lisäksi 1900- ja 2000-lukujen merkittävimpiä kirjailijoita, kuten Chimamanda Adichie, Milan Kundera, Salman Rushdie ja Karl Ove Knausgård.

– Aloitan yhteistyön Wylie Agencyn kanssa suurella ilolla ja mielenkiinnolla. Olen otettu heidän kiinnostuksestaan kirjojani kohtaan. Yhä useampaa suomalaista kirjailijaa edustaa ulkomainen agentti siksi, että Suomessa agentuuritoimintaa on vielä varsin vähän, Statovci kommentoi sopimusta tiedotteessa.

Statovcin esikoisromaani Kissani Jugoslavia nousi arvostelumenestykseksi sekä Suomessa että maailmalla. Teos on arvioitu muun muassa New York Timesissa ja Guardianissa.

Kirjan käännösoikeudet on myyty englanninkielisen markkinan lisäksi 14 eri maahan. Teoksesta sovitettu näytelmä saa kantaesityksensä Kansallisteatterissa marraskuussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .