Kirjailijat jatkaa Kirjailijatalolla

Keski-Suomen Kirjailijat ry jatkaa toimintaansa Kirjailijatalossa. Kirjailijat on hyväksynyt kokouksessaan talon omistajan Kauko Sorjosen Säätiön tekemän vuokrasopimusehdotuksen.

Kirjailijayhdistys hyväksyi sopimuksen, vaikka ei siihen loppuun asti tyytyväinen olekaan.

– Sopimus ei täysin vastaa sitä käsitystä, minkälaista kirjallista toimintaa haluaisimme täällä nähdä, tuottaja Raisa Marjamäki sanoo.

Sopimus alentaa yhdistyksen maksamaa vuokraa, mutta tuo rajoituksia käytettäviin tiloihin.

– Käytännössä vuokraamme enää toimistonpuolikasta ja meillä on käyttöoikeus keittiöön ja neuvotteluhuoneeseen. Iso sali, jota olemme käyttäneet tapahtumissa tulee nyt meille varattavaksi tuntivuokraa vastaan. Pienetkin summat, esimerkiksi sata euroa, ovat yhdistykselle merkittäviä. Emme voi enää järjestää kaikkia haluamiamme tapahtumia Kirjailijatalolla, Marjamäki arvelee.

Kirjailijat ja Sorjosen säätiö ovat syksyn aikana neuvotelleet muun muassa tilojen käyttötavoista, käytön tarkoituksesta, siivouksesta ja kiinteistönhoidosta.

Sorjosen säätiön hallituksen puheenjohtaja Seppo Salmi on tyytyväinen, kun sopimukseen on päästy.

– On hyvä, että Kirjailijoilla on vihdoin selvät sävelet toiminnassaan. Me näemme mielellämme talossa monia kirjallisuuteen liittyviä toimijoita, keskeisenä Keski-Suomen Kirjailijat.

Salmen mukaan tiloja vuokrattaessa kaikkia talon käyttäjiä on kohdeltava tasapuolisesti.

Säätiön näkökulmasta Kirjailijatalossa ongelmina ovat olleet tilojen varausmenettely ja vastuuttomuus.

Jatkossa tilojen varaus hoidetaan säätiön toimesta. Samoin talon peruskunnossapito ja -siivous kuuluvat säätiölle.

Kirjailijatalo on toiminut Seminaarinkadulla 25 vuoden ajan. Opetus- ja kulttuuriministeriö on vuosia tukenut Kirjailijataloa kirjallisuuskeskuksena. Toimintaan avustusta tulee myös Jyväskylän kaupungilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.