Kirjailijat saivat yllättävän ehdotuksen Kirjailijatalon uudelta omistajapariskunnalta: "Olemme tosi kiinnostuneita!"

Seminaarinkatu 26:ssa sijaitseva Kirjailijatalo oli kirjailijayhdistyksen tyyssija vuodesta 1989.

Keski-Suomen kirjailijat ry:tä kiinnostaa paluu Kirjailijatalolle. Talon ostaneet Mikaela ja Petri von Bonsdorff totesivat perjantain Keskisuomalaisessa, että he voivat vuokrata rakennuksen seuraavaksi noin viideksi vuodeksi esimerkiksi kirjailijoille.

Kirjailijayhdistykselle asia tuli yllätyksenä. Uusien omistajien kanssa ei ole vielä keskusteltu.

– Totta kai olemme mahdollisuudesta tosi kiinnostuneita, koska Villa Rana viivästyy. Täytyy selvittää vuokra- ja muita ehtoja, yhdistyksen varapuheenjohtaja Suvi Valli sanoo.

Kirjailijoille hyvin tärkeä asia on residenssitila, joka Kirjailijatalosta löytyy.

– Se teki paikasta aktiivisen kirjailijavaihdon keskuksen. Olisi mainiota, jos residenssi taas saataisiin, Valli kuvailee.

Seminaarinkatu 26:ssa sijaitseva Kirjailijatalo oli kirjailijayhdistyksen tyyssija vuodesta 1989. Talosta tuli lähtö viime vuoden keväällä, kun vuokrasopimus edellisen omistajan, Kauko Sorjosen säätiön, kanssa päättyi.

Bonsdorffit ostivat Kirjailijatalon säätiöltä keskiviikkona tehdyllä kaupalla.

”Kirjailijatalosta tulee jossakin vaiheessa meidän kotimme, mutta seuraavaksi noin viideksi vuodeksi voimme vuokrata talon esimerkiksi kirjailijoille. Ei ole poissuljettu ajatus, että joku hyvä taho olisi siinä vuokralla”, Petri von Bonsdorff totesi.

Yliopiston kampuksella sijaitsevasta Kulttuuritalo Villa Ranasta suunnitellaan usean kulttuuritoimijan yhteistä tilaa. Käyttöönotto viivästyy arviolta vuodella ensi syksyyn, koska asemakaavan poikkeuslupaan liittyvät kysymykset ovat auki.

Vallin mukaan kirjailijat jatkaisivat Villa Rana -hankkeessa, vaikka Kirjailijatalolle väliaikaisesti palattaisiinkin.

Alkavana syksynä ainakin osalla Villa Ranan yhdistyksistä on toimintaa Juomatehtaan tiloissa. Residenssiä sinne ei saa. Kirjailijat ovat suunnitelleet toimintaa eri puolille kaupunkia.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .