Kirjamyynnin alamäki jatkuu – Remes myy silti

Kirjamyynnin lievä alamäki jatkui viime vuonna. Edellisvuoden kokonaisluvuista jäätiin kirjakaupoissa lähes viisi prosenttia.

Oppikirjoja myytiin jopa hieman enemmän kuin vuonna 2009, mutta muu kirjallisuus menetti myynnistään lähes 10 prosenttia.

Ilkka Remeksen Shokkiaalto nousi 73 000 kappaleen myynnillään kaunokirjallisuuden viime vuoden listaykköseksi. Vuoden myydyin kirja oli kuitenkin tietokirjoihin kuuluva Sääpäiväkirja 2011. Se saavutti niinkin komean myyntiluvun kuin 140 000.

Ilkka Remeksen perässä kotimaisen kaunokirjallisuuden listalla ovat Riikka Pulkkisen Totta, Reijo Mäen Kolmijalkainen mies, edelleen hulppeasti myynyt Sofi Oksasen Puhdistus ja Finlandia-palkinnon voittanut Mikko Rimmisen Nenäpäivä.

Ulkomaisen kaunokirjallisuuden ykkönen oli yhdysvaltalaisen rikoskirjailijan Patricia Cornwellin Valokeilassa. Sen myynti olisi kotimaisen kaunon listalla riittänyt kuudenneksi.

Lasten- ja nuortenkirjoissa Mauri Kunnas jatkoi menestystään. Hurja-Harri ja pullon henki -kirjaa meni kaupaksi 66 000 kappaletta.

Myydyin kotimainen sarjakuvakirja oli Pertti Jarlan Fingerpori 3.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.