Kirjasto ja taidemuseo yhteisiin tiloihin? – Taidelaitoksia kehitetään elinkeinoyksikön kanssa Jyväskylässä

Jyväskylän taidelaitokset suunnittelevat ensi vuosikymmenen sijaintipaikkaratkaisunsa yhteisessä projektissa kaupungin elinvoimayksikön kanssa.

Asiaa koskeva sopimus "Jyväskylän sydän" allekirjoitettiin maanantaina.

Sijaintiratkaisujen lisäksi kehitetään taidelaitosten eli teatterin, orkesterin, kirjaston, museoiden ja kansalaisopiston toimintaa.

Taidelaitosten kehittämissuunnitelmat laaditaan helmikuun loppuun mennessä. Suunnitelmat koskevat uusien toimipaikkojen mahdollisuuksia kaupungin keskustassa.

– Tulevaisuudessa esimerkiksi kirjasto ja taidemuseo saattavat hyvin sijoittua samoihin yhteisiin tiloihin. Nyt alamme tarkastella taidelaitosten kanssa, millaisia toiminnallisia hyötyjä tilaratkaisuilla voidaan saavuttaa ja miten ne palvelevat kaupunkilaisia, fil. tri Janne Viitamies sanoo.

Viitamies on työskennellyt elokuusta lähtien Jyväskylän kaupunkikeskustan kulttuuritilojen ja -toimintojen projektipäällikkönä elinkeinoyksikössä.

Vastaavaa yhteistyötä ja suunnittelua ei Viitamiehen mukaan ole tiettävästi toteutettu muissa Suomen kaupungeissa.

– Kyse on samalla myös keskustan kehittämisestä taiteen ja kulttuuritoiminnan avulla. On kiinnostavaa päästä vahvistamaan taidelaitosten myönteistä vaikutusta elinkeinojen ja työllisyyden hyväksi.

Jyväskylän sydän -projekti perustuu kaupunginvaltuuston vahvistamaan keskustavisioon ja kulttuurisuunnitelmaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .