Kivijärven Tainionmäen koulun Elias Haapaniemi voitti Keskisuomalaisen sarjakuvakilpailun

Ehei, äiti ei ole silittänyt juhlapaitaa. Ei ei, öitä ei ole valvottu eikä matkastressi ole mahaan iskenyt.

- Kaikki on hyvin, vanha t-paita kelpaa ja mukavalla mielellä Jyväskylään tullaan, vakuuttivat vielä eilen Kivijärven Tainionmäen koulun viidesluokkalaiset.

Onnetar suosi maaliskuussa Elias Haapaniemeä, luokan musiikkimiestä, kun hän voitti sanomalehti Keskisuomalaisen järjestämän Sanomalehtiviikon sarjakuvakilpailun. Voittaja arvottiin 1 673 kilpailuun osallistuneen kesken. Pääpalkinto, teatterimatka Jyväskylään, annettiin koko luokalle. Tänään tuo onnettaren lahjapaketti korkataan, kun Elias luokkakavereineen saapuu Jyväskylään Keskisuomalaisen vieraaksi.

Elias osallistui kilpailuun ilman opettajan tai koulun ohjausta. Sanomalehtiviikolla poika huomasi Keskisuomalaisen sarjakuvakilpailun ja ajatteli, että huvikseen tuohon voisi osallistua. Elias kirjoitti puhekupliin lauseita, joita hän ei enää muista, mutta hyvältä lopputulos vaikutti. Isä osti postimerkin ja kirjekuori pudotettiin Kivijärven keskustan postilaatikkoon.

- Sitten tuli voitto. Isä taisi onnitella, ja opettaja. Kaverit rupesivat heti välitunnilla kyselemään, että mihin ihmeeseen me ollaan menossa, Elias muistelee voittopäiväänsä.

25 oppilaan luokassa opettaja Tarmo Thorström kertoi ennen matkaa jotain Kuka pelkää noitia -näytelmän juonesta. Yhdessä käytiin läpi reissupäivän aikataulut ja sitten vielä painettiin mieliin, että tällä reissulla ollaan kotikylän, Kivijärven, käveleviä käyntikortteja - eli tänään käyttäydytään hienosti.

Matka Jyväskylään alkaa aamulla heti yhdeksältä. Jyväskylässä ollaan hyvissä ajoin ennen puolta päivää. Osa luokasta lähtee shoppailemaan, osa tutustuu tällä välin Keskisuomalaisen toimitukseen. Ennen Kuka pelkää noitia -näytelmän alkua päästään vielä kurkkaamaan näyttämön kulissien taakse.

- Uskon, että olen päivään joka tapauksessa tyytyväinen. On hienoa päästä teatteriin, sillä tosi harva meistä on oikeassa teatterissa käynyt, Elias paljasti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.