Kivijärven viidesluokkalaiset nauttivat teatterimatkasta

Kivijärven Tainion koulun viidesluokkalaiset purkautuivat lauantai-iltana Jyväskylän kaupunginteatterin suuresta salista lämpiöön kasvoillaan kollektiivinen, leveä hymy. Joukko oli ollut katsomassa juuri ensi-iltansa saanutta näytelmää Kuka pelkää noitia? Roald Dahlin lastenkirjaan perustuva draamakomedia sai luokalta yksimielisesti täydet pisteet. Monille teatterielämys oli ensimmäinen - mutta tuskin viimeinen.

- Voisi teatterissa käydä useamminkin. Esitys oli paljon parempi kuin elokuva, koska näyttelijät olivat oikeasti lavalla, tuumi Sanna-Mari Ruusuvirta. - Joo, tämän voisi katsoa vaikka uudestaan! Tosi hauska, säestivät luokkatoverit Elias Haapaniemi, Tomi Oikari ja Emma Kajuutti.

Teatteriretki voitettiin sarjakuvalla

Tainion koulun viidesluokkalaisten teatterimatka oli pääpalkinto Keskisuomalaisen järjestämästä Sanomalehtiviikon sarjakuvakilpailusta.

Ennen illan teatteriesitystä Jyväskylän retkipäivän ohjelmaan oli jo mahtunut vierailu Keskisuomalaisen toimitukseen ja näytelmän kulisseihin. Tehokkaimmat olivat ehtineet myös kaupungille shoppailemaan.

- Ostin takin ja nämä helmet, Ruusuvirta esitteli ensi-illassa ensiesiintymisensä kokeneita asusteita.

Kaiken kaikkiaan retkipäivä oli viidesluokkalaisten mukaan menestys.

- No ei ole kyllä kukaan valittanut. Ihme on, jos joku lähti suu mutrussa, Kajuutti hekottaa.

Itseä isommat kengät mykistivät

Päivän parhaana antina koululaiset pitivät kurkistamista näytelmän kulisseihin. Noitien hiiren kokoon kutistamista lapsista kertovan näytelmän lavasteet olivat vähän kookkaampia kuin luokka oli osannut odottaa. Ihmistä suurempien kenkien edessä jäi moni sanattomaksi. Myös lavastepajan koko ja kattoon asti kohoavat teatterirakennelmat puhuttivat vielä esityksen jälkeenkin.

- Varsinkin se kenkien ja vaatteiden ja peruukkien määrä siellä oli valtava, pojat toteavat. Ehkäpä juuri samasta syystä osa tytöistä ilmoittaa laittaneensa näyttelijän ammatin harkintaan.

- Se vaikuttaa hauskalta.

Toimittajan arki vaikutti lukitulta

Keskisuomalaisen toimitusvierailulta retkeläisten mieleen syöpyi jättimäinen painokone.

- Hirveä hökötys, Haapaniemi ja Oikari muistelevat nauraen.

- Ja se paperin määrä! Kajuutti toteaa.

- Ja olihan siellä sitten ihan kamalasti lukittuja ovia, viidesluokkalaiset summaavat lopuksi.

Voittosarjakuvan piirtänyt Elias Haapaniemi oli lauantaina luokan kiitelty sankari. Hänen teoksensa arvottiin voittajaksi yli 1 500 kilpailutyön joukosta.

- Ilman Eliasta emme olisi nähneet koko näytelmää, että kiitoksia vaan, kaverit kehaisevat. Matkalla bussiin vaatimaton voittaja kuului vakuuttelevan, ettei tässä nyt niin hyviä piirtäjiä lopulta olla.

- Sinähän piirrät vaikka mitä hauskoja kuvia! Sen yhdenkin hassun opettajasta, lämpiön portaisiin katoava luokka tyrmäsi vähättelyn naurunpyrskähdysten lomasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.