Klassikkoteatteri synnyttää jälleen kuplasta

Äänekoskelaiskansallinen Klassikkoteatteri on elänyt jo vuosia viikon 33 ajattomuuden kuplassa, vapaan assosiaation tilassa. Tänä vuonna kuplasta syntyy Rosessorin miesvuodet -näytelmä, joka pohjautuu Agapetuksen Asessorin naishuolet -romaaniin ja Kaverille ei jätetä -sarjan Asessorin mieshuolet -jaksoon.

– Saattaa olla, että Rosessorin miesvuodet jää vain otsikkotasolle ja viittauksia pohjateoksiin on vaikeaa löytää. Luvassa on ehkä dekkaritunnelmaa, ehkä myös ruumiita, Klassikkoteatterin ulkopuolella freelance-teatterintekijänä Kuopiossa itsensä elättävä Lasse Forsgren sanoo.

Tämän vuoden esitys on ryhmän kymmenes Klassikkoteatteri-nimellä, mutta alkupamaus tekemisen tavalle nähtiin jo 17 vuotta sitten.

Klassikkoteatterin toimintatapa on hyvin vapaamuotoinen. Tänä vuonna valmiina ei ollut etukäteen muuta kuin tuttu näyttelijäkaarti ja paikka: Rantapuiston kesäteatteri Äänekosken kaupungintalon alapuolella. Teksti, musiikki ja puvustus syntyvät viikon aikana.

– Kevään aikana tein useitakin sävellyksiä, jotka olisivat sopineet Klassikkoteatterille. Ne oli vain heitettävä syrjään, muun muassa jyväskyläläisessä Torstaiteatterissa vaikuttava Mika Lahtinen kertoo.

Vaikka Klassikkoteatteri on pitkälti heittäytymistä, on selvää, että yleisön viihtyminen on etusijalla. Sekin on selvää, että ennen lauantaita Riihivuoren kesäteatterissa tänä kesänä esiintynyt Tiina Oksanen-Vehkala ehtii polttaa hermonsa ryhmän miehiin.

– Se ärsyttää jossain vaiheessa, kun Mika syö ja Lasse kuppaa. Silti huomaan vuoden aikana puhuvani heistä aina kaivaten, Oksanen-Vehkala naureskelee.

Lahtisen, Forsgrenin ja Oksanen-Vehkalan lisäksi ryhmässä näyttelee Äänekosken nuorisoteatterin vetäjä Pilvi Honka.

Klassikkoteatteri: Rosessorin miesvuodet Äänekosken Rantapuistossa la 15.8. klo 14.07 ja 20.56 sekä su 16.8. klo 14.01.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .