Klassisen musiikin ystävää hemmotellaan tänään Äänekoskella, mutta ehtiikö alkupaloilta Jyväskylä Sinfonian konserttiin? – järjestäjä vastaa

Klassisen musiikin ystävälle on tänään torstaina Äänekoskella tarjolla mahdollisuus tuplaherkkuun. Päätilaisuutena tarjoillaan Suolahtisalissa Jyväskylä Sinfonian tämän vuoden ensimmäinen Jyväskylän ulkopuolella soitettu konsertti. Se alkaa kello 19.

Musiikilliset alkupalat kannattaa käydä nauttimassa 11 kilometrin päässä Äänekosken kaupungintalolla. Kello 17 siellä alkaa Ala-Keiteleen musiikkiopiston AKMOn opiskelijakonsertti.

Nytpä saattaa joku miettiä, että ehtiikö AKMOn tilaisuudesta Sinfonian konserttiin.

– Kyllä ehtii, koska me olemme itse menossa sinne. Aikataulu on laskettu sillä lailla, että ehditään, kertoo AKMOn viulunsoiton opettaja Satu Rimpilä.

Molemmissa konserteissa pääosissa ovat jousisoittimet. Jyväskylä Sinfonian solistina soittaa viulisti Anna-Liisa Bezrodny, AKMOn tilaisuus on nimeltäänkin Jousisoittajaiset.

AKMOn oppilaskonsertteja järjestetään Äänekoskella taajaan, ja ne ovat usein varsin suosittuja.

– Muun muassa kaupungintalon konserteissa on toisinaan yllättävänkin paljon yleisöä, sanoo Lyydia Ronkainen.

14-vuotias äänekoskelainen viulisti Ronkainen nousee tänään itsekin lavalle. Hän esittää Carl Bohmin sävellyksen Introduction & Polonaise. Tuomo Mustonen säestää pianolla.

– Vauhdikas ja viulistinen kappale, alkaa hitaasti ja toinen osa on nopeampi. Sisältää muutamia hieman haastaviakin kohtia, mutta ei ole kokonaisuutena mitenkään erityisen vaikea, Ronkainen analysoi.

Soittoharrastusta pohdiskeleville Ronkaisella on viesti.

– Suosittelen kaikille musiikkia, rohkeasti vaan soittotunneille!

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .