Kokeneita ääninäyttelijöitä muumeina

Kyseessä on tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja, jota on esitetty vähintään 124 maassa.

Muumilaakson tarinoita -animaatiosarja pohjautuu Tove ja Lars Janssonin kirjoihin ja sarjakuviin. Muumipeikkoa uusitussa sarjassa esittää Aksu Palmén, joka on tullut tutuksi ääninäyttelijänä useista animaatiosarjoista.

Niiskuneitiä esittää näyttelijä-laulaja Heljä Heikkinen, joka on tehnyt ääninäyttelijän töitä 20 vuoden ajan. Muumipappa on Kansallisteatterissa näyttelevä Juha Varis, joka on myös tehnyt elokuva- ja televisiotöitä.

Muumimamma Katja Aakkula on Sibelius-Akatemiassa opettava laulunopettaja ja laulaja, Pikku Myytä taas esittää teatterin parissa ja muun muassa sairaalaklovnina työskentelevä Karolina Blom.

Niiskua esittää Roope Salminen & Koirat -yhtyeestä tunnettu laulaja Jon-Jon Geitel, Muumilaakson poliisia Salatuista elämistä tuttu Jarmo Koski, joka on yksi Suomen kokeneimmista ääninäyttelijöistä.

Alkuperäinen sarja valmistui vuosina 1990–1992 Japanissa, ja siinä on yhteensä 104 jaksoa. Kyseessä on tunnetuin, katsotuin ja suurin suomalaiseen kirjallisuuteen perustuva animaatiosarja, jota on esitetty vähintään 124 maassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Klassikkomuumit saivat uudet suomalaiset äänet