Kokonaisia sukupolvia traumatisoineesta Noidan käsikirjasta otettiin uusi painos ja se myytiin kustantajalta loppuun viikossa – muistatko sinä tämän kauhuklassikon?

Noidan käsikirjan elokuun alussa ilmestynyt uusi ensipainos on myyty loppuun kustantajalta, kertoo kustannusosakeyhtiö Tammi. Kirjasta otettiin 8 000 kappaleen painos, ja sitä on kustantajan mukaan yhä saatavilla kirjakaupoissa. Teoksesta otetaan kysynnän vuoksi myös lisäpainos.

Alkuteos ilmestyi Iso-Britanniassa vuonna 1979. Pirjo Helastin kääntämän suomalaisen painoksenkin julkaisusta on ehtinyt kulua jo 35 vuotta, sillä se julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 1983. Kirjasta on otettu yhteensä kuusi painosta, viimeisin vuonna 1994.

Noidan käsikirjan voidaan sanoa traumatisoineen kokonaisia sukupolvia Suomessa. Ilmestymisensä jälkeen kirjasta tuli suosittu ja se oli monelle 1980-luvulla syntyneelle tuttu teos. Trauma ei tässä tilanteessa ole paha asia, vaan pikemminkin nostalginen kokemus lapsuudessa pelkoa aiheuttaneesta kirjasta, kuten esimerkiksi Helsingin Sanomien Nyt-liitteen tekemässä jutussa sanotaan.

Kirjassa muun muassa kerrotaan, miten muututaan ihmissudeksi, kuinka vampyyreilta suojaudutaan ja miten erilaiset aaveet tunnistetaan toisistaan.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .