Kolmas Nainen Me ollaan ne

Kolmannen Naisen yhdeksäs studioalbumi jatkaa neljän vuoden takaisen Sydänjuuria-paluulevyn jalanjäljissä. 1980–90-luvuilta tuttu kitaravetoinen ominaissoundi on Me ollaan ne -kokopitkällä tallella, samoin edeltäjällä kuultu, hivenen aikaisempia levyjä aikuisempi ja seesteisempi tunnelma.

Solisti-sanoittaja Pauli Hanhiniemi luonnehtii tuoreessa haastattelussa sanoitusten kuvailemaa alter egoaan elämän kolhimaksi jätkäksi. Lyriikoista voikin halutessaan kaivella yhtymäkohtia Hanhiniemen tämänhetkiseen elämäntilanteeseen.

Musiikillisesti 14 kappaletta tarjoileva albumi on kaikessa suomirockin valtiopäämiestason varmaotteisuudessaankin hitusen raskas kokonaisuus. Silkkaa hipsuttelua levy ei toki sisällä, esimerkiksi Piru piti pitseeriaa on Kolmatta Naista sieltä rosoisimmasta päästä. Puhaltimilla ja jousilla paisutettu Tuulen huuhtomaa taas on vähän kuin härmärockversio James Bond -tunnarista.

Me ollaan ne on kelpo jatkoa keski-ikäistyneen bändin tasalaatuiselle diskografialle, mutta muutaman lisäsiivun rivakkaa rokkausta se kaipaisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.